Feina per a l’estiu

Bon estiu!

Este estiu us desitgem que ho passeu molt bé, però també volem que no pergueu algunes rutines adquirides durant el curs. Sobretot, és preceptiu que estes vacances els alumnes tinguen algun llibre per a seguir amb l’hàbit de la lectura. Cal que llegeixin en veu alta i que tinguen a l’abast llibres que els agraden.

Feines que podeu fer durant l’estiu:

  • Llegir regularment: que no perguen l’hàbit de llegir amb regularitat llibres que a ells els agraden. Han de llegir en veu alta.
  • Escriptura: per a seguir amb l’hàbit d’escriure poden fer un diari d’estiu, emplenant-lo amb una frase i un dibuix un o dos cops per setmana.
  • Repàs de continguts: llibres d’estiu de Santillana.
    • Llengua: Llibre de “Vacances Santillana Repàs de 1r Curs”
    • Matemàtiques: “100 problemes per a repassar matemàtiques 1r Curs”
  • Altres materials:

Ací us deixo un recopilatori de fitxes de llengua i de matemàtiques que podeu anar fent durant l’estiu. Penseu que els continguts van des de principi de primer fins al final, és a dir, serveixen per a repassar tots els continguts que hem vist.

No és necessari fer totes les fitxes, heu de triar el què us convinga i us vaja bé. Penseu que hi ha molta diferència del primer trimestre a ara, per tant algunes fitxes del principi podeu saltar-les.


Fitxa per a recordar el que van treballar a Vialdea i amb el projecte de la localitat:

Captura de pantalla 2017-06-11 a las 16.10.42

Recopilatori de lectures en valencià amb preguntes i activitats, per a practicar la comprensió lectora:

exercicis comprensió lectora valencià

Targes per a fer dictats muts. En cada tarja teniu especificats quins fonemes esteu treballant si els xiquets escriuen els noms dels dibuixos, els va molt bé per a treballar la comprensió, a més de l’ortografia, i per a ampliar vocabulari. Podeu utilitzar-los tant per a valencià com per a castellà:

Captura de pantalla 2017-06-22 a las 9.13.48


Lectura de paraules soltes: no en feu cas a la part del document de fer la lectura en dos minuts per a comptar les paraules. El que és interessant és que amb este document podeu repassar les paraules més difícils, que porten síl·labes trabades, i practicar la lectura de paraules que tenen fonemes amb més dificultat de pronúncia per als vostres fills i filles:

librodelecturarpida-111217141444-phpapp01

El joc de les frases i la paraula intrusa: per a ordenar frases i trobar la paraula que no té lloc. Té sol·lucionari.

eljocdelesfrasesilaparaulaintrusa-121109130209-phpapp02

Este quadern és per a nouvinguts, però va molt bé per a fer comprensió de frases senzilles. És el pas previ al document que teniu a dalt, de lectures en valencià.

doridos1112mt005r1comprensiolectora3-111205130824-phpapp02


Fitxes per a treballar les matemàtiques:

Este quadern està en castellà però va molt bé per a repassar tots els continguts que hem anat veient durant el curs. Hi han dos nivells, l’1 i el 2:

Fitxes “tipus” per a fer problemes i problemes matemàtics en valencià:

plantilla – resolució de problemes individual

Altres cosetes creatives i divertides que podeu fer a l’estiu:

IMG_6206